Parijs tijdens het leven van Tournachon: dinsdag 27 april om 20u

Parijs tijdens het leven van Tournachon: dinsdag 27 april om 20u

Ons gewaardeerd VVA-lid Hendrik Claessens vergast ons op dinsdag 27 april 2021 om 20u op een online-lezing over het Frankrijk in de 19de eeuw.

"In een XIXde-eeuwse Frankrijk, geobsedeerd door weergaves in beeld en muziek, is Félix Tournachon een opmerkelijke exponent van de prille fotografie. Ook een bijzonder sociale figuur; van hem werd gezegd dat hij geen twee meter ver kon lopen zonder een bekende tegen te komen. Hij is dan ook de uitgelezen persoon om onze gids te zijn doorheen een eeuw van waanzinnige hoogtes en laagtes, van totale ineenstorting afgewisseld met grootse triomfen. Deze smeltkroes resulteerde in het huidige Parijs dat we bewonderen. In deze uiteenzetting neem ik u mee naar opmerkelijke feiten, plaatsen en personen die het leven van Tournachon tekenden en die hij in beeld wist om te zetten onder zijn pseudoniem Nadar."

 

U kan via Zoom deze uiteenzetting "live" volgen vanuit uw zetel. Wij zullen u kort voor deze uiteenzetting een Zoom-link sturen waarmee u bij Hendrik terecht komt om zijn lezing te volgen.

Wij danken nu al Hendrik voor zijn bereidwilligheid om ons in deze donkere Coronatijden andermaal wat geestelijke ontspanning te geven.

Uiteraard is deze activiteit gratis.

Voor een vlotte organisatie is het wenselijk dat u zich aanmeldt met onderstaand inschrijvingsformulier. Enkel naar de aldus aangemelde personen wordt per mail een Zoom-link  gestuurd.

 

 


top