Geslaagd verkiezingsdiner in De Kleine Graaf op 26/06/2022

Geslaagd verkiezingsdiner in De Kleine Graaf op 26/06/2022

 
 
Eén van de goede gewoontes van de VVA-afdeling Limburg is telkenjare de werking van het lopende academiejaar in juni af te sluiten met een feestmaal. Dit jaar greep de bijeenkomst plaats in de feestzalen van “De kleine Graaf” in ’s-Heren-Elderen bij Tongeren.
 
In het huishoudelijk reglement van de afdeling is evenwel voorzien dat om de vier jaar een bestuursverkiezing wordt georganiseerd. Die vindt dan plaats tijdens de feestelijke bijeenkomst op het einde van het werkjaar. De afdeling heeft acht bestuursleden.
Dit jaar waren er zeven uittredende leden herverkiesbaar en één nieuwe kandidatuur en er was één bestuurslid die zich niet meer herverkiesbaar stelde. Er moest dus geen verkiezing worden georganiseerd. Het uittredend bestuur had al vergaderd over de toe te bedelen functies en alles was om zo te zeggen al in kannen en kruiken. Maar zo eenvoudig gebeurde het wel niet. Het oude en nieuwe bestuur samen met de potentiële juryleden zaten aan een tafel midden de feestzaal, een strategische plek waarmee ze ook met de micro het bereik hadden om alle feestvierders toe te spreken. Elk van de de facto verkozen bestuursleden kreeg de gelegenheid om zich voor het dankbaar publiek zichzelf nog eens voor te stellen.
 
De belangrijkste functiewisseling in het bestuur voor deze gelegenheid was het aantreden van een nieuwe voorzitter, of voorzitster zoals je dat wil. Jeanine Broens gaf de voorzittershamer figuurlijk dan door aan Marie-Thérèse Niesten. Jeanine Broens blijft wel zetelen in het bestuur. Beiden kregen dan ook hun zegje om terug te blikken en vooruit te kijken naar het reilen en zeilen van de Limburgse VVA-afdeling.
Dankwoorden werden uitgesproken en ook cadeautjes werden uitgereikt, ook aan uittredend bestuurslid Jef Van Den Noortgate. Later voor het dessert kregen we op scherm ook korte filmpjes te zien over recente voorbije activiteiten van de afdeling. Een reisje kon daarbij niet ontbreken.
 
Al met al was het een prettige gebeurtenis met ook een bijzonder lekkere culinaire feestdis. Het was een heel genoeglijk einde van de jaarwerking en een zonnig begin van de vakantie. VVA-Limburg leeft en laat leven tot vreugde van de vele leden die de talrijke activiteiten bijwonen en nu ook weer talrijk waren opgekomen om samen weer te genieten van de contacten en de gezelligheid van de ontmoeting.
 
Maar wie is of was wie of wat in de VVA-afdeling Limburg?
Nauwelijks thuis van de heerlijke namiddag in De kleine Graaf of we kregen van de secretaris al een bericht voor iedereen van de afdeling bestemd met de namen van de bestuursleden en hun functie en last but not least een groepsfoto van het aantredend bestuur.
Ook de persoonlijkheden van het VVA-Limburg bestuur stellen we hier dan voor aan de goegemeente van de VVA in het algemeen – met naam en functie(s):
Voorzitter: Marie-Thérèse Niesten
Ondervoorzitter en webmaster: Michel Vanbuul
Penningmeester en secretaris: Marc Maes
Secretaris en verslaggever: Olga Reinquin
Secretaris: Gaby Vandersmissen
Bestuursleden: Ghislaine Leonard, Jeanine Broens, Jos Eyben
 
Graag willen wij hierbij vermelden dat Jeanine Broens en Michel Vanbuul intussen actief zijn in het hoofdbestuur van de VVA, respectievelijk als vicevoorzitter en communicatieverantwoordelijke. Daarbij vertegenwoordigen Marie-Thérèse Niesten en Marc Maes de Limburgse VVA-afdeling in de Centrale Raad van de VVA.
 
Foto: Van links naar rechts:
Gaby Vandersmissen, Jeanine Broens, Olga Reinquin, Ghislaine Leonard, Marc Maes, Michel Vanbuul, Marie-Thérèse Niesten en Jos Eyben.
 
Marie-Thérèse beëindigde in De kleine Graaf haar maiden speach als nieuwe voorzitter zoals dat een waardige academica past met deze Latijnse woorden:

Ut vivat, floreat et crescat VVA-Limburg!

Ghislain Duchateau

Bekijk hier de mooie fotoreportage van Gerard Lambié.

 

 

 

 


top