Bezoek aan de brandweerkazerne Hasselt 8/2/2024

Bezoek aan de brandweerkazerne Hasselt 8/2/2024

Donderdag 8 februari 2024

(en lunch in de brasserie van de golfclub Hasselt)

Vandaag vormt de brandweer van Hasselt een modern uitgerust onderdeel van de hulpverleningszone Zuid- West Limburg, met hedendaags materiaal en goed opgeleid brandweerpersoneel.

Aan al die vernieuwingen gaat een rijk verleden vooraf. Al 600 jaar is er over brandbestrijding in Hasselt informatie in de archieven terug te vinden (zie ook website van de brandweer). 

In 2018 verhuisden alle brandweervoertuigen en alle technische en administratieve diensten naar het nieuwe gebouw op Campus H, zoals de site aan de Zwarte Brugstraat genoemd wordt.

Wil je meer weten over de brandweer in Hasselt? Heb je altijd eens willen rond kijken in een brandweerkazerne? Het kan !

Op 8 februari 2024 geven wij daarom aan onze leden de kans om de geheimen van de brandweer te ontdekken.

De rondleiding duurt 2 uren.

In de voormiddag van 10.00  tot 12.00 u.: max. 30 deelnemers (groep 1)

In de namiddag van 14.30 tot 16.30 u.: max. 30 deelnemers (groep 2)

De verplaatsing gebeurt met eigen vervoer. Adres : Zwarte Brugstraat 1 in Hasselt. (gemakkelijk bereikbaar via de grote ring, na de lichten van de Kempische brug rechtdoor de afslag op de Herkenrodesingel, dezelfde als die voor de parking van de Blauwe Boulevard)

Er wordt een lunch voorzien in de mooi vernieuwde brasserie van de golfclub Hasselt. Adres : Vissenbroekstraat (vanaf het Sas van Godsheide rijd je de Boksbeemdenstraat in langs het kanaal en een rij zonnepanelen richting dorpscentrum, al snel eerste straat rechts zie je het bruine bordje met golf. Er is parking vlakbij de golfshop en de brasserie.


top