Nieuwjaarsconcert CC De Velinx Tongeren 22/01/2022 - afgelast wegens Covid

Nieuwjaarsconcert CC De Velinx Tongeren 22/01/2022 - afgelast wegens Covid

zaterdag 22 januari 2022

Nieuwjaarsconcert en diner in
Tongeren

Afgelast wegens Covid-maatregelen voor de cultuursector

Beste ticketkoper,

Het zal u waarschijnlijk niet ontgaan zijn, maar de laatste dagen en weken was er wel wat loos binnen de cultuursector. Ondanks het feit dat we nu in principe de deuren terug kunnen en mogen openen, kregen we van verschillende gezelschappen en artiesten te horen dat het niet meer haalbaar is om op zulke korte termijn hun producties terug op te starten. Op de ‘uit-knop’ duwen is één ding, de ‘aan-knop’ veronderstelt heel wat meer.
U kocht tickets voor tet Nieuwjaarsconcert op zaterdag 22 januari 2022.
Met spijt in het hart moeten we u meedelen dat deze voorstelling niet zal kunnen doorgaan op de geplande datum. Momenteel stellen wij alles in het werk om deze puzzel zowel logistiek, financieel, promotioneel als administratief te doen kloppen. We bekijken samen met het management of er een mogelijkheid is een nieuwe datum te vinden. Omdat we hierbij niet over één nacht ijs willen gaan, vragen we u – wederom – het nodige geduld voor de dag te leggen. Als de puzzelstukjes gelegd zijn, brengen wij alle ticketkopers persoonlijk op de hoogte van de definitieve wijzigingen.  
Wij wensen u een bruisend en hopelijk enigszins ‘normaal’ 2022!

Met vriendelijke groeten,
Katrien Voets
de VELINX

012 80 00 42
katrien.voets@develinx.be

 

- 17.30 u.: Diner: in “Infirmerie”, Sint-Ursulastraat 11

Ruime gratis parking aan De Motten, in de onmiddellijke omgeving (zie hieronder)

 

20.30 u.: Nieuwjaarsconcert: in CC “De Velinx”, Dijk 111

Geen beter startschot voor een nieuw jaar dan een concert vol vrolijke feestmuziek met de nodige dosis humor. Na de guitige ouverture tot ‘Il barbiere di Siviglia’ van de Italiaanse publiekslieveling Rossini, waagt onze Belgische favoriete Sylvia Huang zich aan de notoir moeilijke ‘Carmen Fantasie’, een knipoog naar de gelijknamige opera van Bizet. Ook Haydns frisse Symfonie nr. 88 klinkt als een nieuwjaarswens die al is uitgekomen. En toch blijven de onbetwiste muzikale keizers van het nieuwjaar de leden van de Strauss-dynastie. Samen verplaatste de familie Strauss de Weense danscultuur van de balzaal naar het concertpodium, waar onsterfelijke roem wachtte voor werken als de ‘Radetsky-Marsch’ en de ouverture tot ‘Die Fledermaus’. Onweerstaanbaar melodieus en immer jeugdig doen deze pareltjes al reikhalzen naar een onvergetelijk jaar.

 

CascoPhil werd in 2008 als ‘Belgische Kamerfilharmonie’ opgericht. De artistieke leiding is in handen van Benjamin Haemhouts. Benjamin is één van de meest gedreven Belgische musici van het ogenblik. Sinds hij in 2008 chef-dirigent werd van Casco Phil vallen zijn grensverleggende programma’s op waarin hij graag hedendaags werk combineert met composities uit de barokke en klassieke periode.

De Belgische violiste Sylvia Huang wordt geprezen voor haar “ware lyriek en ontroerende muzikaliteit, haar eenvoud en sensibiliteit, haar “zeer gevarieerd kleurenpalet” (Le Soir) en als een muzikant met “integriteit, emotie” en een “rijke klank” (De Standaard). In mei 2019 werd ze laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd en ze won de Prix Musiq’3 du Public en de Canvas-Klara Prijs. Ze kreeg daarnaast de Caecilia-prijs voor Jonge Musicus van het Jaar 2019 uitgereikt door de Belgische Vereniging van de Belgische Muziekpers.

Naar goede traditie biedt het stadsbestuur van Tongeren u na het concert een receptie aan om samen het nieuwe jaar feestelijk in te zetten.

 


top