Nieuwjaarsconcert in CC De Velinx in Tongeren - 18/01/2025

Nieuwjaarsconcert in CC De Velinx in Tongeren - 18/01/2025

Zaterdag 18 januari 2025 vanaf 18u

Nieuwjaarsconcert

CC De Velinx in Tongeren

 

En dansant walsen we samen met Casco Phil het nieuwe jaar in! Feesten met een Slavische ondertoon

In het feestelijke nieuwjaarsgedruis danst Casco Phil niet enkel traditionele Weense klassiekers – walsen en polka’s – maar zoekt het orkest ook kleurrijke Slavische impressies op. Openen doet het met de zwierige Ouverture uit Glinka’s Ruslan & Ludmila, gebaseerd op Poesjkins gelijknamige gedicht, een echt ‘showstuk’ om het nieuwe jaar op gang te trekken.

Vervolgens vaart het orkest door Tsjechië De Moldau af: Slavische, Roemeense en Hongaarse dansen van respectievelijk Dvorák, Bartók en Brahms kleuren de oevers van de rivier met folkloristische of folkloristisch-geïnspireerde melodieën uit naburige landen. Ook Liszt zoekt die nationalistische inspiratie op in zijn Hongaarse Rapsodie nr. 2. Een tocht langs Slavische volksfeestelijkheden die aanzwellen tot het moeilijk stilzitten wordt, aangevuld met composities uit verdere oorden in de Danse Chinoise, Danse Arabe en Trepak (een Russische dans) uit Tsjajkovski’s Notenkrakersuite. Vanzelfsprekend komen ook traditionele Weense walsen en polka’s aan bod.  

Het programma wordt sowieso afgesloten met de Strauss familie en het geheel wordt aan mekaar gepraat door Kurt Van Eeghem.

Voor het concert gaan we samen genieten van een nieuwjaarsdiner.
Na het conceret biedt stad Tongeren ons een uitgebreide receptie aan.


top