Wetenschappelijk onderzoek in Vlaanderen: prof. E. Monard 24/01/2024

Wetenschappelijk onderzoek in Vlaanderen: prof. E. Monard 24/01/2024

Prof. dr. ir. Elisabeth Monard

woensdag  24 januari  2024  om 20 u.
Ontmoetingscentrum Luikersteenweg 395,  Hasselt


Wetenschappelijk Onderzoek in Vlaanderen ….bloeit !!

 

Vlaanderen kan prat gaan op wetenschappelijk onderzoek dat over de grenzen heen  hoog aangeschreven staat. Vlaamse universiteiten en onderzoekers zijn internationaal toonaangevend wat de valorisatie van onderzoeksresultaten betreft. Professoren en hun teams leveren op die manier een aanzienlijke bijdrage aan de samenleving door het opleiden van generaties studenten, die niet alleen maatschappelijk en economisch de basis van de toekomstige samenleving vormen, zij zijn ook de wetenschappelijke voortrekkers van morgen.
In dat opzicht is ook de financiering van gedreven onderzoekers, die een langere periode “eigenzinnig “kunnen werken, zeer belangrijk .Op die manier zijn vernieuwende resultaten en grensverleggende doorbraken mogelijk. Wil Vlaanderen zijn topdriepositie in het Europese onderzoeks- en innovatielandschap behouden, dan is een blijvende en evenwichtige financiering cruciaal.

Wij nodigen jullie zeer graag uit op deze causerie met een dame van “stand “ (barones !) zowel op wetenschappelijk als maatschappelijk vlak. Het Vlaamse Wetenschapsbeleid en de financiering hiervan zijn bij haar in goede handen.

De lezing is gratis, doch wel online aanmelden via onderstaand inschrijvingsformulier.


top